לאחרונה, אושר בקריאה שלישית חוק הגבלת השכר בבנקים, מהלך שעוד ידובר בו רבות עם שלל השלכות בבנקים.
רק לאחרונה, איגוד הבנקים הגיש עתירה לבית המשפט העליון בו הוא מבקש כי מגבלת השכר של פי 35 מהעובד בעל השכר הנמוך ביותר תבוטל.
נותיר לבנקים לטפל ב"צרות" שלהם, אנחנו רוצים שתבחנו את הגבלת השכר "מלמטה", את הרף התחתון שכבעלי עסקים כדאי שתתנו דעתכם עליו, אנחנו מתכוונים שתבדקו "מה נשאר לכם ביד", או כמה אתם מושכים כול חודש בעסק.
אנו מכוונים לאותם עסקים וחברות שבפגישות העבודה הראשונות או בניתוח המצב הכספי של העסק אנו מגלים כי ליזם או לבעל העסק לא נשאר רווח מהותי וגם לא צפוי להיות כזה, בטווח הנראה לעין, אלא אם כן יעשה מעשה, יגבש תוכנית עסקית סדורה, תוכנית שיווק ומכירות ויגדיל את הכנסות או מכירות העסק.
גם שכר וגם לטפל בתזרים מזומנים
באותן פגישות לאחר שבחנו את המכירות או ההכנסות של העסק, הפחתנו את עלות המכירות, ומהרווח הגולמי ניכינו את הוצאות התפעול, המימון פחת וכך הלאה המספר בשורת הרווח היה דל ביותר, אם בכלל.
ודע עקא, שישנם עסקים, שלא לוקחים בחשבון את הוצאות השכר כיון שזה ה"עסק שלהם", ואנו שואלים היכן הרווח היזמי שלכם ?
להפעיל את כול המערך העסקי הגדול והמורכב, לא לישון לעיתים תכופות בלילה, להשקיע משאבים ואנרגיה ואזי אם ננכה את השכר שלכם לא יוותר רווח ?
לאחרונה אנו מלווים יזם שרוצה לרכוש עסק בתחום ההסעדה, ולאחר שבחנו וניתחנו את המכירות וכול ההוצאות, בניכוי עלויות המזון והצפת הרווח הגולמי, ה – FOOD COST , ראינו שכמעט אין רווח, כך שיש לגבש תוכנית בכדי להגדיל את המחזור באופן מהותי, וככול הנראה אין סיבה לשלם למוכר את הסכום על פיו הוא חישב את דרישתו.
בתוכנית העסקית שלכם, לאחר שבחנתם את הענף אליו אתם נכנסים או שאתם נמצאים בו כבר ומכירים את נקודות החוזק והחולשה, את המשתנים העונתיים והשפעתם על הרווח הפיננסי, בחנתם את קהל המטרה שלכם, את המתחרים וגיבשתם אסטרטגיה שיווקית יש לשים לב כי דוח הרווח וההפסד החזוי, כולל גם הוצאות שכר של הבעלים ו/או היזמים, ולארח מכן נשאר לנו רווח, שהוא הוא הרווח היזמי שלכם, ממנו ייווצרו עתודות הון ועל פיו נוכל לאחוד את התשואה שלכם על ההשקעה.
משכורת זה טוב, אבל צריך בעסק גם רווח
אם נחזור לרישא, בדיוק כפי הטיעון המצדד בהגבלת שכר במערכת הפיננסית, בו השאלה היא אם ברמת שכר כזו יהיה ביקוש, גם אצלכם בעסק הקיים או בעסק חדש שאתם מתכוונים להקים יש לקבוע לעצמכם את השכר האלטרנטיבי בשוק בו אתם נמצאים.
לאחר שקבענו לעצמנו סכום שהוא, אותו יש לקחת בחשבון בהוצאות השכר של החברה או העסק, ולבחון לאחר מכן "מה נשאר לכם ביד" או מדוייק יותר מהי יתרת הרוחוח שהחברה או העסק מייצרים, שהרי כפי שאמרנו, לא לישון בלילה ולהשקיע מאמצים כפי שנוהגים בעלי עסקים לומר " מצאת החמה עד צאת הנשמה" מבלי לקבל פיצוי בדמות רווח יזמי ותשואה על ההון, ככול הנראה אתם לא בכיוון הנכון.