כתיבת תוכנית עסקית – עשרת הדיברות
תוכנית עסקית היא כלי חיוני לקידום העסק, הערכת כדאיותו, יצירת תוכנית עבודה שנתית מנצחת, היחלצות ממשבר עסקי, הצגת תכלית למשקיעים פוטנציאלים ועוד. תוכנית עסקית חכמה המושתתת על כתיבה נכונה, שיטתית ולוגית המציגה את העסק וההזדמנות העסקית הגלומה בו היא כלי מצוין בידיו של יועץ עסקי מיומן. אלו הם עשרת החלקים מהם מורכבת תוכנית עסקית ראויה:
עשרת הדיברות של ייעוץ עסקי
- תמצית.
- נתוני רקע על החברה.
- מטרות ויעדים כמותיים של העסק או החברה.
- המוצר או השירות על מאפייניו המיוחדים.
- ההזדמנות העיסקית, השוק בו פועלים החברה או העסק כולל מתחרים ותחזית.
- מודל SWOT: הצגת חוזקות, חולשות, הזדמנויות ואיומים
- משאבים ותשומות ניהוליות והעלות הנדרשת.
- קרנות הון בערבות המדינה ו/או ומקורות מימון אחרים
- תוכנית מימון הכוללת מקורות אפשריים לפעילות השוטפת ולתוכנית ההשקעות הנדרשת, דו"ח תזרים מזומנים שנה שוטפת קדימה, דו"ח מקורות ושימושים ודו"ח אובליגו ובטחונות.
- מטריצת רגישות ונקודת איזון של החברה או העסק.
תוכנית עסקית לעסק חדש
אם אתם מתכננים עסק חדש, כדאי ומומלץ לעשות זאת כשבידיכם תוכנית עסקית מסודרת. לצאת לדרך עם תוכנית עסקית, זו בטוחה לכך, שבטרם נכנסתם לעולם עסקי חדש, הונחו בפניכם עובדות, הערכות ומספרים שיסייעו לכם לכוון את עצמכם ולדעת מה עליכם לעשות מחר בבוקר על מנת שהעסק יצליח. תוכנית כזו, מנתחת עבורכם את השוק, את ההזדמנות העסקית ואת הסיכונים, ומציעה לכם מתווה פעולה, שתוצאותיו מדידות.
כתיבת תוכנית עסקית ליציאה ממשבר
בעסק קיים שנקלע למשבר, יש עיסוק מתמיד בכיבוי שריפות. אין זמן לחשיבה מסודרת, לבחינת המספרים, לבדיקת כדאיות המשך החזקת העסק ולמציאת פתרונות פשוטים ויעילים שיכולים לשנות את דרכי ההתנהלות שלכם ולהעלות אתכם על פסים של הצלחה ושגשוג. בעלים של עסק הנתון במשבר, צריכים לקחת צעד אחד אחורנית ולהיעזר בשירותי ייעוץ עסקי לצורך כתיבת תוכנית עסקית שתנתח את הנתונים הכספיים, הסביבה העסקית, הפעולות שניתן לבצע כדי לשפר את מצב העסק ואת תוצאותיהן האפשריות. היא מניחה מסד לעבודה שיטתית וברורה, ולפעילות מתוכננת במקום יריות מהמותן.
כתיבת תוכנית עסקית לצורך גיוס השקעה
משקיע רציני, בדיוק כמו זה שאתם חולמים עליו עבור העסק, כנראה לא יכניס את היד לכיסו – לפני שתציגו לו תוכנית עסקית מפורטת. לא רק שתוכנית עסקית, יכולה להציג את כדאיות ההשקעה בעסק שלכם בצורה הפשוטה והטובה ביותר, אלא שעצם קיומה הוא סוג של דמי רצינות. אם אתם רוצים שיקחו אתכם ברצינות, אל תגשו למשקיע פוטנציאלי ללא תוכנית עסקית.